TENTANG KOMPUTER : CARA-CARA NAK "RINGANKAN" LAPTOP/PC ANDA

Biasanya laptop/pc menjadi 'berat' dan 'lembap' kerana banyak benda di install atau di download dalam laptop/ pc anda membuat laptop/pc anda bergerak/beroperasi dengan lambat. Disini, saya ingin berkongsi ilmu untuk melajukan dan meringankan laptop/pc anda.

FIRST / PERTAMA : Korang klik START (simbol bulat dibawah yang ada warna biru, oren, kuning, hijau), dan taip RUN.

Dah taip RUN, korang tekan ENTER



Lepas tu, akan keluar tab nama Run macam gambar di bawah ni. Dan, korang taip 
  %temp%
Lepas tu, korang klik OK.




Dah tekan OK, akan keluar folder macam gambar di bawah ini.


Items di dalam folder korang bergantung berapa banyak items yang ada. 



Lepas tu, korang tekan CTRL dan A serentak. Kalau tak tahu macam mana tekan, tengok gambar di bawah.




Bila korang dah tekan CTRL + A serentak kat folder di atas, semua item kat folder akan di highlight kan. Macam gambar di bawah.


Semua folder kosong jew. Kalu korang nak check, boleh juga. Tapi kalau korang jumpa GoogleChromeInstaller, korang tekan CTRL saja dan klik GoogleChromeInstaller. Biarkan GoogleChromeInstaller di situ.



Lepas tu, korang deleted je yang lain. Apa macam? Okey tak?




-stay tune with me-


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...