TUTORIAL : NEW FACEBOOK BACKGROUND

TUTORIAL : CARA-CARA MEMBUAT BACKGROUND  FACEBOOK YANG BARU

Oh ya, ada software baru pasal facebook. Kawan di facebook baru sahaja perkenalkan hehe.. Best la juga. Ni contohnya...


Ni first bila korang nak login facebook. Ni page saya tau, jangan men tiru-tiru hehe..


Facebook saya akan jadi macam ni bila dah login. Lawa kan? :D

Baiklah, tanpa buang masa, meh saya tunjukkan cara macam mana nak buat background macam ni.



PERTAMA : Korang buka klik link kat bawah ni.


Akan keluar page macam ni.

Lepas tu, korang klik di atas yang warna biru tu. Macam ni rupanya.
(abaikan gambar yang ADDED TO CHORME. SEBAB SAYA DAH ADD NI KAT GOOGLE CHROME SAYA)


KEDUA : Lepas korang klik ADDED TO CHROME, akan keluar tab macam gamabr di bawah ni. Korang klik ADD ok?

KETIGA : Korang tengok di bawah google korang cepat-cepat. Contoh di bawah..

Bila dah selesai install, akan keluar new tab kat sebelah. Maksudnya page baru kat sebelah. Atau google chrome tab yang baru.

Dah nampak? Okey, korang klik je simbol tu. Lepas klik, akan keluar macam ni.


Dah pilih, korang klik UPLOAD PICTURE. Lepas klik, akan keluar macam ni.

Lepas tu, korang cari gambar apa saja korang suka. Lepas tu, korang tarik/ drag gambar itu dan letak kat UPLOAD   A     PICTURE.

Kemudian, hasil macam ni.
Dah jadi macam ni, korang klik button SAVE.

Macam ni lah jadinya...

Korang refresh jew facebook korang tu. Atau logout dan login semula. Macam ni..

Dah jadi kan?? Apa lagi, cuba lah yang len hehe...


Kalau tak tahu juga, saya pun tak tahu hehe... GOODLUCK!










No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...