TUTORIAL MEMBUAT BLOG UNTUK NEWBIE


Senang jew. Jom ikut step di bawah.


FIRST: Sign Up dulu. 

SECOND: Isi maklumat dengan betul. Pastikan email wujud ok?

Kemudian, klik NEXT STEP



THIRD:  Akan keluar macam ni. Klik NEW BLOG


Dah klik, akan keluar macam ni. Isi apa yang patut. Pastikan box yang warna hijau tu available. Dah buat semua, klik CREATE BLOG!


FOURTH: Akan keluar macam ni. Klik kat bahagian kotak hijau tu. Pilih di antara warna dua kotak merah tu. Saya pilih layout.



Dah pilih layout, akan keluar macam ni.

Klik EDIT, akan keluar tab baru macam no 2 tu. Ni gambar header kat atas. 

Yang selebihnya, korang tengok tutorial kat sini. Saya cuma tunjuk camne nak buat blog je hehe...


























No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...