LETAK ANIMASI JAM DALAM BLOG

LETAK ANIMASI JAM DALAM BLOG

Ramai blogger yang suka letak animasi jam dalam blog diorg. Mungkin benda ni nampak menarik, jadi saya pun nak pelawat melihat jam jika korang menjenguk blog saya ni. Cara nak letak jam kat blog macam ni:

1)Pergi ke laman web ClockLink.

2)Pilih jenis jam yang anda mahu di sebelah kiri di bawah kategori Gallery.

3)Selepas pilih jam mana yang anda mahu. Click "View HTML Tag"

*Akan keluar page macam ni.



4)Accept terms and conditions.




5) Anda boleh pilih pelbagai warna, timezone, dan size jam yang anda mahu. Jikalau korang   keliru, korang klik SELECT BY CITY

6) Selepas selesai. Copy html dibawah.



7) Di blog anda, dari dashboard > Design > Add a gadget > Html/Javascript. Kemudian paste html tadi.

-Apa macam, okey tak?-


No comments:

Post a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...