MAKI IBU BAPA DI FACEBOOK : TOLONGLAH JANGAN BUAT BEGITU!

Hari ni, admin nak kupas berita pasal seorang facebooker yang menghentam ibu bapanya di laman facebook. Kalau korang nak tahu, admin tunjukkan bukti.

Sumber dari : MyTabloid

Apa pun, korang nilai lah sendiri. Bahkan, ada yang sempat bagi link facebook budak ni.Admin buat ni bukan nak mengaibkan sesiapa. Cuma admin nak bagi nasihat, walaupun korang marah2 ngn parent korang, simpan dalam hati. Bawak mengucap. Jangan sampai di facebook, twitter, blog korang nak maki hamun parents korang. Tau tak, yang melahirkan korang tu siapa? Bukan syaitan, binatang, iblis, tapi MANUSIA yang dicipta oleh TUHAN. Mungkin ada juga yang berkata bahawa account facebook budak ni kena hacked. Mungkin boleh diterima. Apalah perasaan ibu bapa dia kalau tertengok post ni?
CONTROL?? Hello, admin sampai sekarang duduk dengan mak bapak(umur dah 22tahun). Boyfriend pun takda lagi tau! Walaupun admin marah juga dengan mak bapak, tapi admin pikir macam ni. 
"Takpe lah, marah pun marah lah. Yang penting aku tak buat mak aku menangis. Ya Tuhan, kuatkan iman aku, bagilah aku kesabaran kerana aku tidak mahu menderhaka terhadap orang tuaku."

So, korang renung-renungkanlah, dan selamat beramal....

BEELZEBUB1 comment:

  1. anak-anak sekarang mudah lupa.
    laman sosial di salah gunakan,sangat sedih =.=

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...